Bursztyn Bałtycki na nalewkę - 50 g (bez miału i pyłu z wierceń)
Receptura franciszkanina ojca Czesława Klimuszki:
Bursztyn wsypać do butelki z alkoholem. Macerować minimum 2 tygodnie w ciemnym miejscu. Nie zlewać znad pozostałego bursztynu. Nierozpuszczone bursztyny można ponownie zalać mniejszą ilością spirytusu aż do całkowitego ich rozpuszczenia.
Ten nalew w praktyce stosowany jest wyłącznie leczniczo. Najczęściej stosuje się kilka kropli do herbaty jako remedium na wszelkie infekcje jesienno-ziomowe.
Nalewka nadaje się do użycia wówczas, gdy nabierze pięknego, złocistego koloru.
Im dłużej stoi, tym cenniejsza jest dla zdrowia.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.